Uitgeverij Cichorei

ANDRÉ NUYENS

Na zijn middelbare schooltijd studeerde André Nuyens Frans aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna is hij les gaan geven aan een middelbare school in Hoorn.

Andre Nuyens is een kinder- en jeugdboekenschrijver die inmiddels dertig boeken op zijn naam heeft staan. Hij schreef voor jonge kinderen prentenboeken, zoals Vlinder en Vlieg, verhalen voor kinderen die pas zelf hebben leren lezen, zoals Retseem Snarf, maar ook boeken voor meer 'volwassen' kinderen, zoals de historische roman Bloedkoraal.

Zijn boek De Meikoningin werd uitvoerig in het Jeugdjournaal besproken, omdat een van de hoofdstukken in dat boek is geschreven door groep 8 van een basisschool.

Zijn prentenboek Vlinder en Vlieg werd aan de orde gesteld in het programma 'Huisje, Boompje, Beestje' van de schooltelevisieafdeling van Teleac/NOT.

Zijn historische romans Het geheim van de zandloper en De dievegge en de gek werden genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. Zijn verhalenbundel Jonge helden! werd genomineerd voor de Archeonprijs. Zijn boek Bloedkoraal werd eveneens genomineerd voor de Archeonprijs en de Hotze de Roosprijs.

Naast zijn kinder- en jeugdboeken schrijft Nuyens ook poëzie en publiceert hij reisverhalen. Tijdens zijn loopbaan als leraar Frans schreef hij een aantal methodes over Franse literatuur.

Kijk voor meer informatie op zijn website: www.andrenuyens.nl

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei