Uitgeverij Cichorei

CHRISTINE RATS

 

Christine Rats (1951) heeft de Sociaal Pedagogische Opleiding Middelloo gedaan en is werkzaam geweest als groepsleidster in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Ze is moeder van drie dochters en oma van vier kleinkinderen.

 

Christine wist al vroeg in haar puberteit dat ze ervaringen in zich droeg, die ze niet had meegemaakt. Ze had angsten die ze niet kon verklaren. Ze voelde zich van binnen verminkt en tegelijkertijd voelde ze zich ook krachtig.

Rond haar 21e jaar had ze drie weken lang bijzondere licht- en inzichtervaringen en een schokkende duisterniservaring. Daarna kwamen langzaamaan herinneringen en herbelevingen uit haar vorige leven als joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, gepaard gaand met diepe angsten. Het opmerkelijke is, dat ze door de werking van het zyklon b-gas, waarmee zij in Birkenau is vergast, haar leven niet kon sterven. Zij nam daardoor ervaringen van haar joodse leven mee naar dit leven.

 

Ze heeft haar vorige leven verwerkt en losgelaten. Omdat haar levenservaringen mogelijk voor anderen van waarde kunnen zijn, heeft zij haar biografie geschreven.

 

Ze woont nu, samen met haar oudste dochter, schoonzoon en kleindochter in een dubbel huis in het buitengebied. Een deel van het huis is voor het jonge gezin, het andere deel is haar huis. Zij verbouwen het van een bouwval tot een mooi en gezellig thuis. Ze hebben een grote tuin en verbouwen er groenten en fruit. Christine is momenteel zonder baan, maar werkt bijna alle dagen van de week als klusser, tuinierster, houthakster of oppas-oma.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei