Uitgeverij Cichorei

DE GOLVENDE DIERENRIEM

Liesbeth Bisterbosch

32 pagina's

Prijs € 18,00

 

ISBN 9789082279337

Paperback, 1e druk 2018

Om deze uitgave te bestellen, klik hier

'De golvende dierenriem' bestaat uit een aan beide zijden bedrukte draaibare sterrenkaart, diameter 24 cm, en een boekje met verklarende teksten.

 

De ene kant van de draaibare sterrenkaart toont de zuidelijke sterrenhemel. De sterrenbeelden van de dierenriem hebben een gekleurde gestalte. Bij het draaien van de schijf zie je hoe de dierenriembeelden na elkaar opkomen, stijgen enzovoort, en wordt de golvende beweging van de dierenriem zichtbaar. De kleurencirkel van de dierenriem is een hulp meer vertrouwd te raken met de beelden die tegenover elkaar staan (als de Vissen ondergaan, komt de Maagd op).

 

De andere kant van de sterrenkaart toont het cirkelen van de noordelijke sterren om de Poolster. Voor beginners biedt deze veel oriëntatiehulp.

Het boekje met hemelkaarten licht de bewegingen van de dierenriembeelden en de stand van de dierenriem toe.

 

Er is een beknopte handleiding om de kaart voor het actuele moment in te stellen en een uitgebreidere toelichting voor het waarnemen van de noordelijke hemel, speciaal voor beginners en leraren, en voor het waarnemen van het golven van de dierenriem. Zie www.liesbethbisterbosch.org/draaibare-dierenriemkaart-298.html

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei