Uitgeverij Cichorei

MABEL SLANGEN

Mabel  Slangen (1959) gaf enkele jaren les in het basisonderwijs en studeerde vervolgens in 1987 af aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem. Naast exposities, het geven van lezingen en interieuradvies, had ze een eigen hoedenatelier en gaf ze cursussen en workshops op velerlei creatief gebied.

De vriendschap, de gedeelde liefde voor transparanten én de samenwerking met Juul van der Stok (die haar 'de kunst van het transparanten maken' leerde) resulteerde in 2014 in het boek Transparanten doorlicht. Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden: 'Het samenspel van licht, kleur en transparantie is voor mij altijd uitgangspunt geweest op mijn creatieve weg. Een transparant maken vraagt veel geduld en toewijding, maar brengt in de beleving ervan, telkens weer, een ervaring van geraakt worden door het licht.'

In navolging van Juul van der Stok verzorgt Mabel nu cursussen en workshops voor leerkrachten, studenten en particulieren die 'de kunst van het transparanten maken' zelf willen beleven of verdiepen.

                            Kijk ook op haar website: www.transparant-art.nl

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei