Uitgeverij Cichorei

MONIQUE VAN DER ZANDEN

Foto Renate Reitler

Monique van der Zanden werd als Monique de Bresser geboren in Den Bosch op 18 juli 1961. Ze is getrouwd en heeft drie volwassen zoons en een kleindochter. In mei 2000 maakte ze haar debuut als kinderboekenschrijfster met de sprookjesbundel Prins Echo. Vele boeken volgden.

 

In 2010 bedacht Monique De Wereldboom. Daarin komen veel in haar leven opgedane ervaringen samen: scouting, de vrijeschool, het wonen en werken in Afrika, het opvoeden van een gezin, haar activiteiten voor een milieugroepering en het werken met groepen kinderen. Zij en haar man Frank vonden een schitterende, landelijk gelegen locatie in Brabant om De Wereldboom te laten groeien en bloeien.

 

Met De Wereldboom willen Frank en Monique bevorderen dat kinderen meer ruimte krijgen voor fantasie, creativiteit en spel, zodat zij zich op hun eigen manier kunnen verbinden met zichzelf, de ander en de aarde. De natuur speelt daarin een belangrijke rol.

De Wereldboom is een spiritueel initiatief.

 

Uit De Wereldboom evolueerde Monique’s boek Licht - een vertelling. Aanvankelijk bedoeld als een boek voor ouders met kinderen is het schrijvenderwijs een boek voor iedereen geworden, met de boodschap: zonder jou is de wereld niet compleet.

 

www.dewereldboom.nl

www.lichtvertelling.nl

www.moniquevanderzanden.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014-2023 Uitgeverij Cichorei